Wat heb jij gedaan?

9 april 2020 | 0 Reacties

Of het door de Volle Maan is gekomen van deze week of door al die weken die achter ons liggen …

Ik heb iets gedaan dat ik voor deze tijd niet gedaan had. Iets waar ik moed voor nodig had. Dat aangekeken waar ik bang voor was, waar enorme weerstand op zat. Bang om het erger te maken en nog 100 redenen om het eerst niet te doen. Nou, eigenlijk bang voor afwijzing. Daar waar ik mij kwetsbaar zou opstellen.

Mijn twijfels voorafgaand, of het mijn ego was dat de keuze maakte of mijn ziel die mij influisterde en eindelijk gehoor kreeg.

Dwars door alle emoties heen heb ik mijn hart gevolgd en eindelijk een ontmoeting gehad. Een ontmoeting waarin openheid en respect de ruimte gaven te delen. Bijzonder, fijn en verhelderend. En wie weet nodigt het uit tot meer gesprekken.

Wat doet deze periode met jou? Voel je angst, voel je rust, zie je mogelijkheden die je eerst niet zag? Of begin je je bewust te worden van dat of wie er belangrijk voor je is? Of juist wat je achter je mag gaan laten, omdat het je belemmert in je groei en jouw geluk?

Voor mijn onderneming ben ik bezig met een opdracht over zingeving. Wat geeft jou zin aan je leven? Wat geeft jou betekenis en het gevoel dat je ertoe doet? Waar ben je van waarde?

Grote vragen die eenieder van ons raakt. Zeker nu, met het naar binnen keren in onze huizen, met of zonder huisgenoten. Ik kan mij voorstellen dat je er soms geen antwoord op hebt. Of dat je er nu achter komt dat je met dingen bezig bent waar je helemaal niet blij van wordt. Maar omdat het moet of omdat het nu eenmaal geld in het laatje brengt.

Heb je mensen om je heen, die jou het allerbeste gunnen, die jou steunen, met je meeleven en jou stimuleren? Die van jou houden?

Wat als je erachter komt dat je een leegte voelt, door gebrek aan betekenisvolle contacten. Of dat je beseft dat het leven zo snel voorbijgaat en dat je wensen en dromen bent vergeten te realiseren.

Dit is de tijd om bewust te worden van al het bovenstaande. Dat is juist geen beperking, maar een groot cadeau dat je alleen maar hoeft aan te nemen.

Wat ga jij straks zeggen wanneer je wordt gevraagd: ‘Wat heb jij gedaan in die Corona-crisis? ‘Wat heb jij veranderd in je leven?’

Als het lastig vindt om alleen over deze vragen na te denken, voel je dan vrij om mij uit te nodigen met je mee te kijken.

Lieve groet, Arianne