Even voorstellen

Mijn naam is Arianne Zevenbergen en ik stel mijzelf hier graag aan je voor.

Ik ben een vrouw, 40+, in de bloei van mijn leven.  Ik geniet van en stuntel soms met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin.

Ik ben moeder van een puberdochter en een puberzoon. Ook ben ik in 2007 moeder geworden van een stil geboren kindje, Bram.

Na mijn scheiding in 2012 ben ik met mijn ex-partner een co-ouderschap aangegaan.

In 2018 kreeg ik een relatie met mijn vriend en hij is ook vader.

Om lekker te ontspannen wandel ik graag in de natuur. Ik ben regelmatig en met veel plezier op pad voor korte of langere reizen. Samen zijn met mijn gezin, vrienden en familie. Dat vind ik net zo fijn als alleen zijn. Ook dansen, spelen en lezen maakt mij heel blij!

Ik vind het belangrijk om mijzelf persoonlijk te blijven ontwikkelen. Mijn dag heeft zin gehad wanneer ik weet en voel iets betekent te hebben.

Wanneer ik mijzelf en een ander heb gezien, gehoord en er werkelijk contact is geweest.

Waarden die voor mij belangrijk zijn: authenticiteit, betrouwbaarheid, bewustzijn, compassie, erkenning, groei, integriteit, moedig, open, privacy, vrijheid, verbinding, zelfwaardering, zelfkennis, zelfliefde en zelfvertrouwen.

In mijn praktijk als therapeut en coach werk ik met liefde en plezier. Ik ondersteun mensen in hun persoonlijke ontdekkingstocht naar zichzelf en de wereld om hen heen.

Ik kan door trouw te zijn aan mijzelf er voor de ander zijn. Ik kan jou begeleiden omdat ik jouw pijn zelf heb doorleefd. Niet enkel boekenwijsheid, maar wijsheid van het leven zelf. Mijn hooggevoeligheid (HSP), helderweten en heldervoelen zorgen ervoor dat ik snel tot de kern kom.

Mijn cliënten omschrijven mij als: liefdevol, oordeel loos, respectvol, empathisch luisteraar, warm, eerlijk, open minded, bekrachtigend, een spiegel, betrokken en veilig.

Ik heet je graag welkom in mijn praktijk.

Opleidingen

– Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (Behaald),  -In Holland, Rotterdam

– SOH Registeropleiding Medische Basiskennis (Behaald), PAVO, Utrecht

– Natuurgeneeskundig Therapeut (Behaald), Het Johan Borgman College, Utrecht

– Stervensbegeleiding (Behaald), Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht, Utrecht

– Diverse bij- en nascholingen

Labyrinth

Na mijn bezoek in 2011 aan de Cathédrale Notre-Dame de Chartres werd ik geraakt door het labryrint. In deze prachtige kathedraal ligt, over de gehele breedte van het middenschip, een labyrint. Maar tot mijn grote ontsteltenis en boosheid ging het labyrint geheel schuil onder stoelen en kon ik het labyrint op dat moment niet lopen.

In 2012 keerde ik terug en kon ik hem wel voor het eerst gaan lopen… en hoe bijzonder was dit voor mij om te ervaren. Er is geen goede of verkeerde manier om het labyrint te lopen, alleen je eigen manier.
Op mijn blote voeten, onder mij de koude stenen voelend, liep ik mijn eerste labyrint. In Chartres bestaat het labyrint uit elf omlopen, die leiden naar het hart van het labyrint, een zesbladige roos.

Het labyrint is een bekend symbool voor de weg die je aflegt als je, bijvoorbeeld, naar een nieuwe fase in je leven gaat. Je neemt afscheid van het oude en gaat op pad, het labyrint in, op zoek naar nieuwe betekenis en zingeving. Soms lijk je er te zijn. Dan ben je er weer ver van af. Als je ontdekt wat wezenlijk belangrijk voor je is, heb je de kern bereikt, letterlijk en figuurlijk. Dan begint je weg terug, het labyrint uit, en onderzoek je hoe je dat nieuwe vorm kunt geven in je leven van alledag.

Het labyrint is rijk aan metaforen voor de paden van het leven.