Vertrouwen

9 april 2020 | 0 Reacties

Een bijzondere week waarin ik mij heb verhouden tot alles wat ineens anders was. Het is dus werkelijk een keuze; angst of vertrouwen. Wat heb jij gekozen?

Weten dat er iets heel groots gaande is, een proces die de mensheid dwingt andere keuzes te maken.

Ik heb een combinatie weten te vinden deze week van de nieuwsberichten volgen, ervaren wat er in het dagelijks leven gebeurt en het proces bekijken vanuit universeel oogpunt. Boeiend kan ik zeggen.

Alle nieuwsberichten via ad.nl gevolgd, Facebookberichten gelezen en genoten van alle prachtige initiatieven en grappige foto’s en filmpjes.

Heerlijk om de kinderen zoveel thuis te hebben, te ondersteunen in het schoolwerk waar nodig (stiekem het huiswerk meedoen), in de pauzes met elkaar drinken en eten. Gewoon heel gezellig met elkaar. Boodschappen doen voor zieken of mensen in de risicogroep en proberen thuis te werken aan mijn nieuwe project.

Ik begrijp heel goed dat ik de mogelijkheid nu heb om vanuit betrekkelijke rust en stilte dit alles te aanschouwen. Ik heb geen geliefden in het ziekenhuis, ik werk niet in een vitaal beroep, geen oma’s die ik niet mag bezoeken, geen uitvaart waar het niet wenselijk is om te komen. Wel zou ik mij druk kunnen maken om mijn financiën; als zzp’er is het niet de handigste tijd om de praktijk fysiek te sluiten en net helemaal voor jezelf zijn begonnen.

En toch hé …voel ik zo’n vertrouwen in het universum, mijn mede mensen en in mijzelf. Dit is een omwenteling waar al lang en vaak over is geschreven.

Als het kan en mag, houdt elkaar vast, in het echt, in gedachten of virtueel. Wij zijn niet alleen, wij zijn samen en bouwen met elkaar aan een nieuwe samenleving.

Lieve groet,

Arianne

Ps. Consulten voor de praktijk kunnen nu met video bellen worden gedaan en ook een afstandsbehandeling is mogelijk.