Van waarde zijn

18 mei 2022 | 0 Reacties

De één heeft een volle dag, eigenlijk altijd gevulde dagen. Met werk of met zorgen voor anderen, met allerlei activiteiten. Weinig tijd voor zichzelf, laat staan om te reflecteren.

En de ander heeft bijna iedere dag een lege agenda. Dit kan heerlijk zijn, maar het kan ook een gevoel van leegte en eenzaamheid geven. Doelloosheid.

Wij zijn als mens allemaal graag van betekenis; voor een ander, voor de gemeenschap. Het van betekenis zijn kent vele vormen en soms is het zoeken naar wat jouw manier is.

Wat maakt dat je jouw dag blij en dankbaar afsluit? Wat geeft jou het gevoel dat je van betekenis bent geweest?

Zelf heb ik het gevoel er te toe doen wanneer ik met de mensen in mijn praktijk werk. En als ik als moeder voor mijn kinderen aanwezig ben. Wanneer ik mijn vriend blij maak of laat lachen. En zo zijn er nog heel veel dingen op te noemen.

Veel doen wij als mens ‘gewoon’. Het zorgen voor een ander, een helpende hand bieden. En je herkent vaak ook niet jouw toegevoegde waarde aan het geheel. Of je dit nu voor je werk doet of in je privéleven, dat maakt niet uit.

Ik wil jou vragen eens bij jezelf te checken; wat is voor jou belangrijk in je leven? Wat geeft jouw leven betekenis?

Ben je aan het rennen en maakt het jou gelukkig? Of ben je aan het rennen om maar niet te voelen en na te denken?

Ik wil jou dan graag uitnodigen om bij mij in de stoel en op tafel tot rust te komen. Stil te staan bij jouw leven; is dit wat ik werkelijk wil?  
Met elkaar gaan wij kijken naar jouw talenten, mogelijkheden en naar wat jouw hart je wilt vertellen.

Lieve groet, Arianne