Stilte

23 december 2020 | 0 Reacties

Mensen vragen mij de laatste tijd; ‘Arianne, hoe doe je dat dan, hoe vind jij je antwoorden in jezelf?’

Mijn antwoord is; stilte.

Of het nu in deze tijd van het jaar is; rond Kerst en Oud & Nieuw, of rondom Corona of in het dagdagelijkse leven; er is altijd afleiding. De afleiding zit in het volgen van de media, social media, activiteiten, dingen moeten van jezelf. Ik heb geleerd om in mijzelf te keren.

Door in een kamer in mijn huis te zijn waar ik niet gestoord word of om de natuur in te duiken. Wanneer je alleen bent, je onrustig voelt of boos, gekwetst of verdrietig, loop er niet van weg. Het is juist een uitnodiging van jezelf om ernaar te kijken. Mijn ervaring is dat je tot verrassende inzichten komt.

Het is een klein en meteen ook een groots gebaar aan jezelf; tijd met jezelf doorbrengen. In deze tijd, de winter, word je gestimuleerd om naar binnen te keren. Net als de natuur, die trekt zich ook terug, de herfst liet vallen wat niet meer nodig was. En in de winter ligt de belofte voor de lente besloten. In de winter trek je je terug in de knop, daar kan iets nieuws gaan ontstaan.

Ik wens jou momenten van stilte, van rust en inkeer. Jij hebt zoveel potentie, zoveel mogelijkheden, ongekend.

Ook ik ben opnieuw aan ontdekken wat mijn pad zal zijn. In de stilte van mijn hart liggen mijn antwoorden te wachten. En in jouw hart liggen jouw antwoorden te wachten.

Lieve groet, Arianne