Roze olifant

14 april 2021 | 0 Reacties

Ik zat nog maar net op de stoel bij de kapper toen ik aangaf het niet over Corona te willen hebben. De kapster verzuchtte: ‘Ik heb het al 3 weken over niets anders, graag!’.

Opgewekt begonnen wij ons gesprek. En in alles wat ik vertelde werd ik mij bewust hoe het virus zijn impact had in ons leven. Zonder het expliciet te benoemen was het toch een roze olifant geworden. Als ik het over mijn kinderen had, ging het over de nieuwe manier van onderwijs en hoe zij dat ervaren. En tijdens het gesprek zakte mijn mondkapje telkens naar mijn kin en moest ik deze weer terugplaatsen.

Het verschil is dat wij Corona hadden erkend toen wij ons gesprek starten. Ja, het is er. En ja, er is nog veel meer waar wij over kunnen praten. Dus voerden wij ook een ander gesprek. Die olifant werd gedurende het gesprek kleiner.

Als jij verandering in je leven wilt, richt je aandacht op de uitkomst. Wat wil je bereiken, waar gaat jouw verlangen naar uit?

Benoem en erken voor jezelf wat er is, laat het er zijn en richt je vervolgens op het resultaat. Wat je aandacht geeft groeit.

Jij wilt ander werk? Je voelt je niet meer prettig in je relatie? Je wilt een ander leven?

Ga er dan voor zitten. Kijk het aan en maak de keuze om het te veranderen. Eigenlijk niet zo moeilijk. Nodig die roze olifant in je leven uit aan tafel.

Heb je een duwtje in je rug nodig? Neem dan contact met mij op.

Lieve groet, Arianne