Practice what you preach

30 november 2022 | 0 Reacties

In mijn praktijk spreek ik veel mensen die de balans een beetje of compleet zijn kwijt geraakt. Onbalans ontstaat door bijvoorbeeld te veel werkzaamheden. Te veel verantwoordelijkheden en heel veel moeten.

Of omdat er een schurend gevoel, diep van binnen wordt genegeerd. Is dit het dan? En ‘dit’ kan je relatie zijn, je werk, je huis of over all je hele leven.

Ook oude trauma’s komen in deze tijd volop naar de oppervlakte. Ze dienen opgepakt en uitgewerkt te worden. Zodat je klaar bent voor een nieuw, mooier en vervullender leven.

Mogelijk is het je opgevallen dat ik een poosje geen blogs heb geschreven. Ook ik was op zoek naar een nieuwe balans. Bij mij waren er werkzaamheden bij gekomen. Een nieuwe klus, veel nieuwe cliënten.

Ik heb keuzes gemaakt om weer in balans te komen. Dit betekent dat ik een aantal werkzaamheden heb losgelaten. Het is goed voelen; wat past op dit moment bij mij? Wat geeft mij energie? Waar word ik uitgedaagd?

Het kan moeilijk zijn, om los te laten wat je al jaren hebt gedaan. Of dit nu werk is of een patroon van reageren. Of mensen loslaten, omdat zij jou en jouw proces niet langer ondersteunen.

Ik wens jou de kracht en de moed om bij jezelf naar binnen te gaan. Te kijken en te bevoelen wat er ligt.

Practice what you preach; (bijna) alles waar ik bij mij in de praktijk mee aan het werk ben is bij bekend.

Ik ken mijn rode vlaggen; ik weet wanneer ik een stap terug moet zetten. En hoe ik opnieuw balans in mijn leven kan creëren.

Uiteindelijk willen wij allemaal een gelukkig leven. Een leven waar jij tot je recht komt. Waar jij je plek inneemt en waar je jouw mooiste leven gaat leven.

Lieve groet, Arianne