Polderliefde

19 februari 2017 | 0 Reacties

Polderliefde

Iedere keer wanneer ik een stukje voor Facebook schrijf, bedenk ik mij goed wat de uitwerking kan zijn.

Nu is niet alles te voorzien natuurlijk, maar ik merk dat ik wat op mijn hoede ben.

Hoeveel persoonlijke informatie geef ik vrij? Het zal ongetwijfeld herkenning geven bij de lezers. Maar het kan ook zijn dat als potentiële cliënt denkt:’ nou, die heeft haar eigen issues. Ik kijk even verder’.

Aangezien het weer bijna Valentijnsdag is voelde ik er wel iets voor om over de liefde te schrijven. En dan specifiek over partnerliefde en zelfliefde.

Zoals de meesten van jullie weten ben ik zo’n 4,5 jaar geleden gescheiden van mijn man en vader van mijn kinderen.

Dat was een keuze vanuit mijn hart, wat dus niet wil zeggen dat het daardoor minder verdrietig of pijnlijk is.


Nu, 4,5 jaar verder, ben ik een aantal ervaringen in de liefde rijker. En oei, wat heeft dat veel opgeleverd voor mijn ontwikkeling! Een kleine opsomming van emoties en gemoedstoestanden; dol verliefd, diep verdriet, onzekerheid, mijzelf zo’n beetje kwijtgeraakt als ook weer terug gevonden.

Vele malen gesurft tussen destructieve gedachtepatronen en dicht in mijn eigen hart blijven. Het boek ‘Liefdesbang’ van Hannah Cuppen gelezen, verslonden, weggelegd en weer opgepakt.

Want au, wat doet het pijn wanneer je je afgewezen voelt. Maar nog erger, wanneer je jezelf telkens afwijst en niet de liefde gunt die je gewoonweg verdiend.


Wat kan je als mensen hoge bergen oprichten om een ander niet binnen te laten. Uit de angst afgewezen te worden. Geloof mij; ik heb alle hoeken van de verlatingsangst en de bindingsangst gezien, gevoeld en ervaren.


En dan nu de grote uitdaging: heb ik mijn lessen geleerd? Heb ik werkelijk alle lagen doorleefd? De grote vraag is uiteindelijk: hou ik onvoorwaardelijk van mijzelf?

Hoe is het met de liefde in jouw leven? Herken je iets of alles in het bovenstaande?

Geloof mij, je bent dus niet de enige!

In mijn praktijk ontmoet ik ook met grote regelmaat mannen en vrouwen met dezelfde vragen.

Voel je vrij, voel je welkom om een afspraak te maken. Voor meer inzicht in jouw processen, in jouw leven. En vooral: voor meer Zelfliefde te gaan ervaren.

Ik wens jou een heerlijke Valentijnsdag vol liefde voor jezelf!

Omdat je het waard bent ….

Lieve groet, Arianne