Outlander

23 november 2018 | 0 Reacties

Sinds kort kan ik Netflix kijken en de serie Outlander werd mij door een dierbare vriendin aangeraden.

Oké, de eerste aflevering was het even doorbijten … maar daarna ..

Gisteren keek ik aflevering 11 uit de eerste seizoen en ik werd in het verhaal, in het drama en in oude stukken over heksen op brandstapels getrokken.

Enkel mijn lijf was nog fysiek in de kamer en er kwamen diepe emoties los. Ik herkende ze niet eens …

Totdat iemand mij de vraag stelde; ‘ Ben jij soms ook een heks? ‘ Die herkenning en erkenning toen die vraag gesteld werden trokken een stop los.

Ja, ik kon wel met mijn hoofd beredeneren dat ik eerder heksenverbrandingen en verdrinkingen had mee gemaakt.

Maar dat het ook raakte in mijn huidige leven als energetisch therapeut, die had ik even niet zien aankomen.

Kunnen en mogen zijn wie je bent, in deze wereld is blijkbaar nog steeds een grote uitdaging. Authentiek zijn. Ik hou van dit woord. Het omvat alles voor mij in wie ik ben.

Een proces van jaren van mijzelf leren kennen, juist door de diepe dalen en pijn, ben ik steeds meer gaan ontdekken wie ik ten diepste ben.

En dat dat niet altijd in het plaatje van deze maatschappij past, in de omgeving waar ik woon en werk, is niet gemakkelijk.

Mijn werk als therapeut in mijn praktijk doe ik vanuit mijn hart en ziel en daar kan ik niet meer omheen.

In mijn praktijk ontmoet ik allemaal mooie mensen; mannen en vrouwen, van alle leeftijden, die ook op zoek zijn naar wie zij zijn. Vergeten door opvoeding, omgeving en de tijd, voelen zij een roep om weer naar binnen te keren.

Ik voel mij dankbaar, dat ik poosje met hen mee mag lopen. Laten voelen en ervaren dat zij prachtige mensen zijn. Hen laten ontdekken waar hun talenten liggen, hun kracht en hun lessen.

Misschien ben je deze dagen volop bezig met cadeaus te kopen voor de feesten die voor de deur staan.

Wat heb jij jezelf cadeau gegeven dit jaar? Wat zou jij graag willen ontvangen?

Mocht het jouw wens zijn om jezelf beter te leren kennen, van jezelf te gaan houden en te gaan zien welk prachtig mens jij bent … neem dan contact met mij op.

Ik kijk uit naar de volgende aflevering van Outlander, hoe het verder zal gaan met Claire Fraser, Jamie Fraser en hun zoektocht naar geluk en liefde.

Ik wens jou een heel goed en fijn weekend.

Lieve groet, Arianne