Opgeruimd

31 december 2018 | 0 Reacties

In de dagen naar deze komende jaarwisseling toe voel ik dat ik naar binnen ben gekeerd.
Als vanzelf blik ik terug op het jaar dat is geweest. En op dit moment ben ik nog niet eens zo bezig met wat er komen gaat.
 
In het proces van naar binnen keren, besluit ik ook dat een aantal kasten in mijn huis opgeruimd mogen worden. Ik begin bij de trapkast en daar vind ik een rijkdom aan spullen van 7 jaar. Na mijn scheiding in 2012 kwam ik hier wonen en door de jaren heen zijn er spullen geweest, kaarten en zo nog wat meer, die ik niet eerder heb willen weggooien.
 
Naast dat ik in mijn voorraad ook etenswaren van ver over de houdbaarheidsdatum ben tegengekomen, zie ik ook dat mijn kast weer gevuld is met nieuwe producten.
Een mooie metafoor voor in mijn huidige leven, 7 jaar na de scheiding.
Zo werk ik door de kast heen. Gooi spullen weg, laat dingen door mijn handen gaan en herinneringen komen en vervagen weer.
 
In die 7 jaar is er veel geweest, vooral heel veel te leren en te ontdekken. Veel zelfonderzoek, ontplooiing en vallen en opstaan. Vaak, juist vaak, in relatie met anderen. Andere mensen leren mij over het leven, over mijn leven en over wat voor mij belangrijk is. Door de verbinding met andere mensen groei ik en ont-wikkel ik.
En dan is het voor mij heel belangrijk om regelmatig mijzelf terug te trekken om goed te kunnen blijven voelen wie ik ben.
 
En zo kom ik ook deze dagen weer achter overtuigingen die ik mij eigen heb gemaakt.
Gedachten die kunnen zich gaan vastzetten in jezelf, in je systeem en voordat je het door hebt heb je een overtuiging aangenomen. Dat iets is wat het is. En door te gaan opruimen in jezelf, kan je die ineens tegen gaan komen.
 
Zo’n overtuiging kan iets zijn waar je op zich niet zoveel last van hebt. Maar als het iets betreft wat jouw kijk op jouw leven, jouw talenten, jouw waarde en zelfliefde aangaat …
Dan bedoel ik een overtuiging dat je vindt dat je bijvoorbeeld niet goed genoeg bent. Dat je de liefde niet verdiend, dat je wel nooit financieel ruimer zal zitten of wat dan ook.
 
Zolang jij zelf gelooft in die beperkingen, zal je ook die andere kant niet zien. Durf jij ook naar binnen te gaan en te kijken wat jouw beperkt in jouw leven en in jouw dromen?
 
Durf jouw gedachten, overtuigingen en wensen opnieuw te onderzoeken. Durf weer te gaan dromen en geloof dat alles mogelijk is voor jou!
 
Mijn kast is opgeruimd, voor nu. En ik ben ook een paar overtuigingen tegen gekomen die mij belemmeren in mijn volgende stappen. Oude producten die ik niet meer mee wil nemen naar het nieuwe jaar.
 
Ik wens jou, dat jij in 2019, jezelf toestaat te genieten, lief te hebben, op alle manieren die jou en de anderen vervullen van blijdschap en plezier. Het leven is niet bedoeld om het zwaar te hebben. Wat er ook is op dit moment in jouw leven. Liefde voor jezelf, de ander en het leven verlicht en verbind!
 
Lieve groet, Arianne