Nu …

12 juli 2021 | 0 Reacties

Met een blij en tevreden gevoel zit ik buiten te werken. Mijn laptop staat op de nieuwe tuintafel en ik zit op mijn nieuwe tuinbank gemaakt door mijn lief.

Ik kijk op een kleine retro 2 persoons tent in mijn tuin waar mijn zoon met zijn goede vriend in hebben gelogeerd vannacht.

Al een aantal dagen achter elkaar voel ik mij zo happy. Het gekste is misschien wel dat het mij zo opvalt. Ik kan namelijk, net als ieder ander, enorm in mijn hoofd zitten. In de doe-moet modus zitten, mij zorgen maken. En als er iets in mijn leven niet in balans is, dan kan ik daar enorm last van hebben.

Wat maakt dat ik mij nu al dagen zo prettig voel? Een doorbraak in mijn persoonlijk leven. Meer vertrouwen. In contact met mijzelf, met moeder aarde. Ja, liefde en vertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Dat zijn voor mij de sleutelwoorden.

Ik weet dat wij niet bedoeld zijn om ons iedere dag weer zorgen te maken. Hele verhalen in ons hoofd te maken die toch niet gaan gebeuren.

In het Nu leven is wat ons veel kwaliteit van leven geeft. Dat is iets wat je kunt gaan oefenen tot dat je je het helemaal eigen hebt gemaakt.

Ik heb een oefening die ik veel aan cliënten in mijn praktijk meegeef. Simpel, om mee te beginnen.

Op de dag zijn er een aantal momenten dat je even alleen bent of de tijd voor jezelf creëert. Dit zijn bijvoorbeeld de keren dat je naar het toilet gaat. In plaats van op de telefoon de buitenwereld te checken, ga je je binnenwereld zónder telefoon checken.

Stel jezelf de volgende vragen: ‘hoe voel ik mij nu?’, ‘voel ik spanning of ontspanning in mijn lijf?’, ‘ben ik lief voor mijzelf?’. Dat is alles. Echt. Geloof mij, dit is al super om mee te beginnen.

Heb een fijne dag!

Lieve groet, Arianne