MRI

29 januari 2020 | 0 Reacties

Ik had keurig de lijst bij de balie van röntgenologie ingevuld, naar waarheid. Dacht ik. Nou ja, bij ‘gewicht’ heb ik een gokje gedaan, een plus/minus teken erbij gezet en een smiley. Bij claustrofobie heb ik ‘nee ‘ ingevuld.
Totdat ik die die MRI scan in werd geschoven … ik werd warm, voelde een paniek en angst opkomen en vroeg de zorgzame verpleegkundige mij nog even terug te halen.

Pff …een half uur in zo’n tunnelbuis. Ik kreeg weer beelden uit de piramide in Egypte waarin ik mij ook zo opgesloten voelde met mensen voor en achter mij, geen kant op kunnen, krom gebogen naar het puntje van de piramide met een trap.

De vrouwen hebben mij fantastisch begeleidt en ik liet mij begeleiden en geruststellen. Nadat ik mijzelf eerst veroordeelde om de angst ben ik maar lief geworden voor mijzelf. Anders zou het een lang half uur worden.
Ik nam mijzelf mee op reis dat half uur, heb een mooie plek voor mijn nieuwe magnolia uitgezocht en ben alvast met de kerst bezig geweest. Ik dacht zelfs een moment even weg te zijn gedommeld.

Hoe belangrijk is het om gesteund te worden wanneer je bang bent, voor een keuze staat, een groot verlies hebt meegemaakt of iets gaat doen wat je nooit van jezelf had gedacht.

Gisterenavond mocht ik mij omringen met mijn ouders, vriend en kinderen, allemaal om de grote tafel om te eten en mijn leven te vieren.
In plaats van de bijbel lezen wat wij bij mijn ouders gewend zijn, vroeg ik of ieder om de beurt iets wilde benoemen waar hij of zij dankbaar voor is.
Wat was dit fijn om te doen en weet je? Het ging niet over materiële zaken; nee, het ging over vriendschappen, liefde, gezondheid en samen zijn.

Ik ben dankbaar voor de steun en het vertrouwen van de mensen om mij heen. Vanaf januari ga ik volledig als zelfstandige aan het werk en dat vind ik heel spannend. Maar zoals eerder in mijn leven bij een aantal life events, heb ik ook nu mijn hart gevolgd. Ik ben onder mijn angst gedoken en daar vond ik vertrouwen in mijzelf en de weg die ik verkies te gaan. Noem het een zielsmissie of welk woord je eraan wilt geven .

Dankbaar; voor alle lieve mensen om mij heen, dichtbij of verder weg.
Ook ben ik blij met alle lieve berichtjes voor mijn verjaardag gisteren. Dank jullie wel!

Heb jij behoefte aan begeleiding bij de keuzes waar je voor staat, voel je vrij om contact op te nemen.

Lieve groet,
Arianne