Mijn moeder is een heks

25 mei 2021 | 0 Reacties

Een deel van mijn boekenkast lijkt wel een esoterische afdeling in de bibliotheek. In de kast ernaast staan mijn essentiële oliën en een deel van mijn inzicht gevende kaarten. Naast de onderwerpen die ik met mijn dochter bespreek is het misschien niet gek dat zij tegen haar vriendin heeft verteld dat ik een soort heks ben. Dan wel de leuke versie zonder toverketel en bezemsteel.

Een heks wordt al snel in de spirituele hoek gezet. Al dan niet met bezemsteel. Ik heb altijd wat moeite met het woord ‘spiritualiteit’ eerlijk gezegd. Als mensen zeggen; ‘jij bent toch spiritueel?’ dan weet ik nooit zo goed te reageren.

Spiritueel zijn is voor mij niets anders dan bezig zijn met het verbinden van aardse en geestelijke zaken in het leven.
Wij zijn hier op aarde geïncarneerd om iets te leren en te brengen, in een fysiek lichaam. Wij hebben het hier te doen, met elkaar.

Zoals Christina von Dreien in haar 3e boek schrijft: ‘Van spiritualiteit moet je geen dogma maken en ook geen nieuwe vorm van religie’.

Wat ik in mijn praktijk als coach, therapeut en vooral als mens wil meegeven, is dat het belangrijk is om je innerlijk te ontwikkelen. Je bewustzijn laten groeien, kijken naar wat jou blokkeert, bevoelen wat jou drijft in je leven.

Mijn wens is dat ieder mens zichzelf gunt om naar binnen te keren. Zichzelf durft te gaan ontdekken, liefdevol en met humor. Want veroordelen van onszelf, daar zijn wij goed in. Dat gaan wij niet meer doen.

Door jouw beweging naar binnen, maak je onbewust ook een beweging naar buiten. Zo binnen zo buiten. Zo beneden zo boven. Je doet niets in je leven alleen voor jezelf. Want wij zijn met elkaar verbonden.

Wil jij jouw pad volgen, vanuit liefde voor jezelf en de ander?

Lieve groet, Arianne