Kaas of worst

19 januari 2018 | 0 Reacties

Nog maar een paar weken en dan ga ik weer terug naar Egypte. Samen met een dierbare vriendin gaan wij onze reis verder voortzetten.

En net als het leven zelf kunnen wij deze reis vormgeven zoals wij zelf willen. Wat een vrijheid om zelf te mogen bevoelen en bedenken wat wij willen gaan doen. Wat vast ligt is de heen en terug reis en alles daartussen is aan ons om in te vullen en te laten ontstaan.

Ook in ons dagelijks leven kan en mag je ieder moment opnieuw kiezen. Of het nu je beleg op je boterham is of dat je met de auto of de fiets gaat. En ook of je dit werk nog wilt doen, of je een opleiding wel of niet wilt gaan volgen en of je verder wilt met de partner met wie je samen bent.

Alleen al het voelen van de keuzevrijheid in jezelf geeft zoveel ruimte aan het proces. Leg jezelf niet aan banden met vooropgestelde ideeën of de overtuiging ‘het is nu eenmaal zo’.

Toen ik zelf begon te ervaren dat de vrijheid in eerste instantie in jezelf begint, kon het gaan stromen in mijzelf.

Je bent je eigen creator; jij creëert jouw eigen leven en hoe je dat doet dat is geheel aan jezelf. Hoe heerlijk is het wanneer je vanuit jouw eigen talenten en wie jij in wezen bent jouw leven gaat vormgeven.

Daar is vaak eerst wel wat ‘vooronderzoek’ voor nodig. Je zal jezelf eerst bewust moeten gaan worden van de beperkende gedachten en overtuigingen. Je hebt een opvoeding gehad, je bent groot geworden in bepaalde structuren. En hierin heb je ervaringen opgedaan.

Mocht deze vrijheid je benauwen, begin dan met kleine stapjes. Voel eens hoe het is dat je zelf mag kiezen of je kaas of worst of op je boterham wilt. Sta bewust stil bij de keuzen die mag maken. Dan zal je ervaren dat veel zaken niet zwart-wit zijn, maar vele tinten kennen.

Mag ik jou uitnodigen in vrijheid naar jouw leven te kijken?

Voel je welkom om een afspraak te maken.

Lieve groet, Arianne