Is scheiden lijden?

22 september 2017 | 0 Reacties

Dat is maar net hoe je het aanpakt en hoe je partner ‘meescheidt’. Het hoeft geen lijdensweg te zijn, maar in de meeste scheidingen vallen er spaanders.

Soms onbedoeld, ongewild en soms wel bewust om de ander pijn te doen.

Mocht je willen gaan scheiden, er midden inzitten of het achter de rug hebben; je hebt de keuze hoe er in te gaan, staan of te verwerken.

Houdt voor ogen hoe je over een jaar erbij wilt zitten; visualiseer dat wat jij jezelf gunt. En wat je jouw kind (eren) gunt en je ex partner. 

Wanneer je in verbinding met je eigen behoefte en wensen kunt blijven; dan lukt het jou mogelijk ook om in een liefdevolle verbinding te blijven met de ander. In het spel van je leven is je ex partner jouw medespeler, of je dat nu nog wilt of niet.

Al is jullie relatie op de klippen gelopen; niets is voor niets. Wat heb je geleerd van elkaar? Welke spiegel is je voor gehouden?

Wordt bewust van het feit dat een ieder in de emoties van verdriet, boosheid en angst dingen roept of doet die niet zo bedoeld zijn.

Daar waar de liefde gedoofd is en enkel as rest, kan wel een vruchtbare bodem ontstaan.

Een bodem waarin een ander soort liefde in de plaats kan groeien. Wel zo handig wanneer je elkaar blijft ontmoeten door de kinderen.

Ja, ook ik ken de struggles. En ja, een scheiding is pijnlijk. En leerzaam en voedend wanneer je in contact blijft met jezelf en de ander.

‘Jullie plagen elkaar steeds’ zei mijn jongste onlangs. Inderdaad, sommige dingen zijn nog gewoon hetzelfde gebleven. Net als dat wij het ook oneens kunnen zijn over dingen. Zo’n scheiding, het is net een huwelijk.

Wil jij eens praten over de scheiding die je overweegt, waar je midden in staat of aan het verwerken bent?

Voel je welkom om een afspraak met mij te maken.

Lieve groet,

Arianne