Het Licht mag aan

21 december 2014 | 0 Reacties

De dagen voor Kerst, de dagen voor Oud & Nieuw. Ik kan niet zeggen dat zij mij onberoerd laten, zoals ieder jaar. Zo aan het eind van dit kalenderjaar voel ik dat een aantal zaken extra mag doorleven en doorvoelen en naar ik wens achter mij mag laten in dit jaar.

Onlangs had ik een mooie ontmoeting waarin er werd gesproken over gelijkheid, gelijkwaardigheid en over overgave, genade en nederigheid. Woorden als genade en nederigheid vond ik in het verleden vooral heel vervelend omdat ik mijzelf dan zo ienieminie voelde en bijna slaafs.
Op dit moment betekent genade en nederigheid voor mij iets anders:
Niet meer zo mijn best hoeven te doen, niet meer te hoeven verdienen dat ik hier ben. Het feit dat ik geboren ben, met een plan ‘in mijn achterzak’ zou meer dan voldoende mogen zijn voor mij!

Het enige wat ik werkelijk hoef te doen is in mijn eigen kracht gaan staan. En het licht dat in mij is sterker laten stralen!
Al eerder sprak ik over al die lichtjes in ons, wanneer wij die ‘aansteken’ wordt het een werkelijk Lichtfeest, deze Kerst. Doe je mee?

Jij en ik, zijn hier, op deze prachtige aarde. Soms lopen wij een stukje samen op, meestal volgen wij ons eigen pad. En al wandelen wij onze eigen levenspaden, onze verbinding blijft. Omdat wij allebei dezelfde thuisbasis hebben.

Vanuit hier wens ik jou, een Licht Kerstfeest, waarin je je mag overgeven aan jouw leven. En mag genieten van al het moois wat je daarin tegenkomt. Ja, ook alle lessen waarop je in eerste instantie echt niet zit te wachten!
Knipoog ernaar en weet…het komt goed…want ik heb altijd het Licht aan.

Heel fijne dagen lieve mensen!
Liefs, Arianne