Het Labyrint

25 november 2020 | 0 Reacties

Het labyrint is een bekend symbool voor de weg die je aflegt als je, bijvoorbeeld, naar een nieuwe fase in je leven gaat. Je neemt afscheid van het oude en gaat op pad, het labyrint in, op zoek naar nieuwe betekenis en zingeving.

Mijn eerste ervaring was het labyrint in de kathedraal van Chartres. Na deze ervaring heb ik bij het opzetten van mijn praktijk gekozen voor de naam Het Labyrinth.

Een labyrint is geen doolhof; je kunt er niet in verdwalen; er is één weg het labyrint in en je neemt dezelfde weg het labyrint uit. Het is voor mij na al die jaren nog steeds een wonderlijke ervaring; een meditatieve wandeling die mij langs en naar nieuwe inzichten leidt.

Voorafgaand aan de wandeling bevoel ik welke vraag of vragen ik het labyrint mee in wil nemen. Waar ik helderheid over wil krijgen of wat ik wil gaan afsluiten. In mijn zoektocht naar wie ik ben, wat ik kom leren én doen is het lopen van het labyrint voor mij verhelderend en inzicht gevend.

Afgelopen zondag heb ik het Maria labyrint in Wernhout gelopen. Op de weg naar binnen kon ik loslaten waar ik afgelopen jaar kwetsuren heb opgelopen. Waar moeite zat, boosheid of angst. Naar mate ik dichter naar de kern liep,  werd ik lichter en lichter. Ik voelde vreugde en blijdschap en grote dankbaarheid.

In de kern van het labyrint is het als thuiskomen. De Ik Ben-energie waar ik de loop mee begon was zo voelbaar, bijna tastbaar.

Op de terugweg kon ik ervaren dat ik oude concepten mag gaan loslaten. Er is een nieuwe tijd aangebroken. Dit kan een nieuwe werkvorm zijn, een andere manier van leven en werken of iets dat nog verder gaat uitkristalliseren. Kom maar op!

Ben je op zoek naar verstilling, verdieping of een nieuwe ervaring? Kijk eens op www.labyrinthwerk.nl om te zien waar de labyrinten in Nederland liggen.

Of neem contact met mij op. In mijn praktijk loop je symbolisch de weg van het labyrint. Wij gaan met jouw vraag aan de slag en door samen een poosje te lopen, kom je dichter bij jouw kern. En ga je ontdekken en ervaren wat voor een wonderlijk leven er mogelijk is!

Lieve groet, Arianne