Google verplicht

20 juli 2017 | 0 Reacties

Er zijn momenten dat ik mijzelf tegen de kinderen hoor zeggen: ‘Dat gaan wij even googlen’. Vragen die ik met mijn kennis en ervaring niet kan beantwoorden zoeken wij super snel op op internet.

Ik kan mijzelf ook blijven verbazen met vragen als; ‘wat zijn vakanties eigenlijk?’. Dat zocht ik dus zojuist op;

Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan.

En de ene vraag roept de andere bij mij op; hoe staak ik mijn dagelijkse activiteiten wanneer ik vakantie heb? Vrij zijn van verplichtingen … dat klinkt echt fantastisch! Een zucht van verlichting ontsnapt. Welke verplichtingen ga ik in hemelsnaam iedere dag weer met mijzelf aan?!

Werken, mijn huishouden, mijn administratie en zo nog wat zaken. Aan sommige zaken ontkom je niet. En laat je wel de boel de boel dan zal je de consequenties zonder morren moeten aanvaarden. Je huishouden kan je aan de wilgen hangen, maar dan komt er op een bepaald ogenblik het stof vanzelf naar je toe gekropen.

Waar ik werkelijk naar op zoek ben zijn de verplichtingen die ik mijzelf op mijn schouders heb gelegd. Verplichtingen waar ik door er bewúst van te worden, mijzelf ook weer van kan ontdoen.

En die verplichtingen zijn niets anders dan overtuigingen;

-‘Ik moet iedere dag aardig zijn’

-‘Ik moet iedere dag hard werken’

-‘Ik moet iedere dag iets nuttigs doen’

-‘Ik moet…moet … moet …

Als wij vrij zijn of op vakantie lijken wij gemakkelijker al die ‘moeten’ los te kunnen laten.
Mocht je zin hebben, kijk eens ontspannen naar al jouw ‘moeten’ in je leven. In welke mate dragen al die verplichtingen toe aan een blijer en gelukkiger leven? Hoe kan je het ombuigen?

Ik weet het, alle goede voornemens in de vakantie verdwijnen vaak al op de terugweg langs de Route de Soleil op weg naar huis.

Haal die hoge lat die je jezelf iedere dag weer oplegt naar beneden. En weet je? Ik kan je verzekeren; er gebeuren geen rampen. Je zal je hooguit prettiger voelen.

Moraal van het verhaal: “ik mag’ is het nieuwe ‘moeten’.
Wil jij begeleiding in het ombuigen? Google dan eens op www.praktijkhetlabyrinth.nl

Lieve groet,
Arianne