Gevoelig typje

12 juli 2023 | 0 Reacties

Het is voor mij net als eb en vloed. Dagen vol energie en goede zin wisselen elkaar af met een zoekende en terugtrekkende beweging.

Ik trek mij terug in mijn huis, tuin en in mijzelf. Ik trek mij sowieso graag terug, in stilte, om alle ervaringen en prikkels te verwerken. Naarmate ik steeds meer naar mijzelf ben gaan luisteren ben ik mijzelf steeds beter gaan begrijpen.

Ik kan echt enorm genieten van een feestavond met muziek, dansen en een rondje over de kermis. Zorgeloos op de muziek bewegen en fijne ontmoetingen met andere mensen.

En dan ben ik de dag erna weer lekker op mijzelf. Nagenieten, maar ook weer ont prikkelen. In mijn tuin, in de natuur, het liefst met zo min mogelijk om mij heen.

Naast al het harde geluid, de lichten en de vele mensen, merk ik ook veel details op. Non-verbale uitingen, de sfeer en zoveel meer. Herken je jezelf er al in?

Steeds meer HSP’ers komen naar mijn praktijk; Hoog Sensitieve Personen. Nee, het is geen aandoening of psychische stoornis. Het is een aangeboren eigenschap. En je kunt leren er jouw kracht van te maken!

Ontdek en word je bewust van wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Ik stel mijzelf dagelijks de vragen:  

  • ‘Ben ik blij met dat waar ik mij mee bezig houdt?
  • ‘Leef ik het leven dat ik mij wens?’

En dit zijn ook de basisvragen waar ik in mijn praktijk mee aan het werk ben.

Het is en blijft een prachtig proces om eraan bij te mogen dragen. Dat de mens die tegenover mij zit weer zin in het leven krijgt. Zich zinvol en verbonden weet met zichzelf en de wereld om hem/haar heen.

En dan is een beetje of meer HSP meer dan helemaal oké!

Lieve groet, Arianne