Familiefoto

20 augustus 2017 | 0 Reacties

Op het grote grasveld bij mijn ouders staan kratten en kisten opgesteld en er liggen een paar oude kleden klaar.

Vandaag komt de fotograaf om mijn familie op de foto te zetten.

Sinterklaas had het een goed idee gevonden om de familiefoto weer eens te vervangen.

De kinderen zijn in de voorbij gaande jaren enorm gegroeid, de veroudering is ook bij de volwassenen niet onopgemerkt gebleven. En door de scheiding is er nu een persoon minder op de foto.

Hoppa! Er wordt veel gelachen, gek gedaan en de sfeer is ontspannen. Alle mogelijke combinaties worden op de gevoelige plaat vast gelegd.


Vanaf de zijkant sta ik naar mijn ‘cluppie’ te kijken; wat een geluk dat wij hier zo met elkaar zijn. In de afgelopen jaren hebben wij allemaal nieuwe deukjes opgelopen, zijn er nieuwe littekens ontstaan maar ook weer geheeld. Hebben wij soms even moeten zoeken naar nieuwe wegen en deze ook gevonden.

Wat een rijkdom om deel te mogen uitmaken van een familie die elkaar respecteert, bij wie je altijd welkom bent. Die jou kennen en van je houden. Ongeacht welke wegen je ook bewandeld. Een veilig nest.

Deze week is er een familielid van ons onverwacht overgegaan en dat maakt dat deze fotoshoot een extra randje krijgt. Een gouden randje van dankbaarheid, gezegend voelen en waarderen dat wij ogenschijnlijk zo ‘gewoon’ bij elkaar kunnen zijn.

Uiteindelijk gaat het er niet om zo rijk mogelijk te worden, of om die dure auto voor de deur. En is het echt noodzakelijk om zoveel uur met je werk bezig te zijn?

Op het eind van je leven, wanneer dat dan ook is, gaat het om wie je werkelijk bent. En wat je van jezelf hebt gedeeld met je naasten. Je ervaringen om te groeien als mens. Dan gaat het om de liefde die je hebt mogen ontvangen en geven.

Voel je behoefte om het roer om te gooien en wil je daarover in gesprek?

Voel je vrij, voel je welkom om een afspraak te maken.


Lieve groet, Arianne