De overgang

24 maart 2022 | 0 Reacties

De overgang

Nee, (nog) geen opvliegers of kletsnat wakker worden van het nachtzweten. Wél voel ik de subtiele veranderingen in mijn lijf.


Ik zit mijmerend in de zon met het boek van Lisette Thooft op schoot (De beste tijd van je leven; spiritueel door de overgang). Je hebt dé overgang waar vrouwen mee te maken krijgen wanneer hun vruchtbaarheid afneemt en stopt.

Ik zie en voel dat het voor mij nu niet enkel over de hormonale overgang gaat in mijn leven. De hele aarde is op dit moment in de overgang. En wat voor één!  Er gebeurt veel in en om ons heen. Wij zijn met elkaar in een nieuwe fase aan het gaan. De wereld zoals zij er tot nu toe heeft uitgezien en heeft gefunctioneerd is er niet meer. Zoals bij de vrouw de vruchtbaarheid stopt omdat het niet meer nodig is, zo eindigt ook op de aarde een tijdperk.

Het is tijd voor de volgende fase in onze ontwikkeling. Dit proces is al langer in gang gezet, maar nu is het wel heel merkbaar geworden voor iedereen. Steeds meer mensen beginnen wakker te worden. Alsof er een lichtje aangaat: ‘wat een absurde dingen gebeuren er in ons land en in de wereld!’

Omdat dit nieuw voor ons is weten wij vaak niet goed om te gaan met de oude wereld die verdwijnt en de nieuwe die ontstaat. Het kan angstig voelen, onveilig en we houden het liever bij hoe het was.

Vrouwen in de overgang kunnen begeleiding kunnen krijgen in deze nieuwe onzekere fase in hun leven. En dat daar gretig gebruik van wordt gemaakt die je aan de opkomst van vele overgangsconsulenten.

Voor de overgang van de oude naar de nieuwe wereld bied ík begeleiding. Ik ben er voor jou in jouw zoektocht. Naar jouw plek in de wereld. Alle overgangen zijn markeringen op jouw levensweg. Of dit nu verandering van werk is, het begin of het einde van een relatie, ziekte of de naderende dood.

Ik ben er voor jou als steun, met een luisterend oor en ik geef advies als jij dat wilt. Ik ben jouw spiegel, ik daag je uit en breng zachtheid met mijn woorden en mijn helende handen.

Lieve groet, Arianne