De kracht van mijn gedachten

7 februari 2022 | 0 Reacties

Ik schrijf graag opbeurende en licht brengende stukjes. Dat wanneer je het hebt gelezen je herkenning en positiviteit voelt. Dat je met meer liefde naar jezelf gaat kijken. Dat is eigenlijk wat ik het liefst wil. Dat je jezelf meer waardeert. Meer liefhebt.

Maar ieder mens worstelt op zijn tijd met zichzelf, met zijn leven. En dat begint vaak met je eigen gedachten.

Wonderlijk wat gedachten met jouw gevoelens doen en hoe dat jouw stemming volledig bepaald. Het zijn de gedachten die je over een situatie hebt waardoor je je blij of boos of iets ertussenin voelt. En vanuit dat gevoel ga je handelen. En dan komt er een reactie en heb je interactie. Zo simpel is het eigenlijk.

Voorbeeld:

Ik heb de gedachte: ‘Ik ben het niet eens met maatregelen van de overheid.’

Ik heb het gevoel: ‘Ik voel mij boos omdat ik dingen moet doen die ik niet wil en waar ik het nut niet van inzie.’

Ik handel: door mijn boosheid ben ik niet meer zacht en vriendelijk voor de mensen om mij heen.

Reactie: de mensen om mij heen reageren knorrig terug en de sfeer wordt onaangenaam.

Dan ga ik terug naar de basis waar het ontstaat, mijn gedachten. Ik verander mijn gedachten over de situatie. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben een zelfstandig denkend mens, dat is mijn kracht.’

En vanuit deze nieuwe gedachte voel ik mijn innerlijke kracht veel beter. En vanuit dat gevoel handel ik en reageer ik vanuit mijn authentieke zijn. En geloof mij, dat geeft een heel andere vibe in mijn omgeving!

Wees trouw aan wie je bent, laten je gedachten ondersteunend en liefdevol zijn. Voor jezelf. En de mensen om je heen.

Lieve groet, Arianne