De Boembank

14 februari 2024 | 0 Reacties

Boem. Ineens zit je thuis op de bank. Het lichtje is uitgegaan. Je zag het écht niet aankomen.
Je omgeving wel overigens. Je hebt alle waarschuwingen in de wind geslagen.
Nog even een tandje erbij. Het kan niet anders. Wie moet het anders doen?

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Wat je ook doet, het is nooit (goed) genoeg. Je bent ongelofelijk sterk, een doorzetter, een perfectionist, zorgzaam en grenzen aangeven is nog niet jouw grootste talent.

Het is vaak een langzaam en onzichtbaar proces voor jezelf. Je weet niet van ophouden, je gaat maar door en hebt niet in de gaten dat je opgebrand bent geraakt.

Herken je jezelf hierin?

Als je dit leest dan wens ik dat dit een wake-up call voor je is. En dat je erover gaat praten en hulp gaat vragen. Voordat jouw lichtje ‘ineens’ uitgaat.

Burn-out wordt meestal gekoppeld aan werk. Veelal is het een combinatie van verschillende factoren: werk gerelateerd, privé-gerelateerd én persoonlijkheidskenmerken.

In onze maatschappij vragen wij steeds meer en meer van onszelf in dezelfde 24 uur. Denk aan de combinatie van een drukke baan en ouderschap. Mantelzorg voor je naasten. Je sociale contacten onderhouden. Sporten. Enzovoorts.

Neem gerust contact met mij op wanneer je het zwarte gat wilt voorkomen. En als je wel op de ‘Boembank’ bent terecht gekomen …stuur dat berichtje.

Met elkaar gaan wij in een rustig tempo aan het werk om een nieuwe balans in jouw leven te creëren. Een lichter en liefdevol leven. Dat is wat ik jou wens.

Lieve groet, Arianne