Australië op blote voeten

10 november 2020 | 0 Reacties

Een van de dingen die ik het liefste doe is lezen. Afgelopen maanden ben ik naast de aanschaf van enkele nieuwe boeken ook weer oude boeken uit mijn kast gaan lezen.

Soms heb ik zin in een ‘die lees ik even makkelijk weg-boek’ en soms wil ik meer inhoud en zoek ik verdieping en ontwikkeling.
Vorige week werd het ‘Australië op blote voeten’. Ik wist eigenlijk niet of het een makkelijk boek was of een die mij weer nieuwe dingen zou leren. Eerlijk gezegd staat hij al jaren in mijn kast en had hem nog nooit gelezen.

Het werd beiden; het boek had ik heel snel uit en wat was het boeiend! Een Amerikaanse arts beleeft een heel bijzonder avontuur wanneer zij onverwacht gedurende drie maanden meetrekt met ‘oermensen’ die nog volledig in harmonie met de natuur leven.

Voordat zij de outback intrekt wordt zij ontdaan van alle sieraden, pasjes en geld, haar eigen kleding en schoenen; alle uiterlijkheden worden verbrand. Wat overblijft is de pure naaktheid van de mens. Zij geeft zich over aan deze walkabout en meest prachtige, bizarre en ontroerende ervaringen.

Het boek herinnerde mij aan kennis die ik in mij heb, maar vergeet in te zetten en toe te passen. Dicht bij de natuur leven, met de natuur. In vertrouwen en overgave.

Wanneer er geen afleiding is van de telefoon, google, tv-programma’s, werk en andere zaken sta je meer open voor de stem van je hart.

Afgelopen maanden zijn wij al een stukje in afzondering gegaan door de (gedeeltelijke) lockdown. Maar zeg eens eerlijk; heb je meer contact met jezelf gehad? Ben je wijzer geworden? Meer over jezelf te weten gekomen?

Ik stel je niet voor om meteen tickets naar Australië te boeken. Wel zou ik je willen prikkelen met de volgende vragen:

Wie ben jij zonder je huis, je auto, je telefoon en alle andere materiele bezittingen?

Wie ben jij zonder je werk, je studie, je hobby’s?

Wie ben jij zonder je relaties?

Wie ben jij …

Australië, België of Nederland. Voel je vrij om je eigen walkabout te gaan.

Lieve groet, Arianne
*walkabout; periode waarin Aboriginals door het land trekken, voor onbepaalde tijd en (meestal) met een onbekende bestemming.