Anders dan anders

16 april 2020 | 0 Reacties

Wat is nog normaal deze dagen? Juist in alle maatregelen die beperkend kunnen aanvoelen, ontdekken wij ook veel mogelijkheden.

Ik heb zojuist iets gedaan waar ik heel veel van zou kunnen vinden. Maar nee, ik heb er vooral van genoten! In de door mij zelf gegunde pauze heb ik voor de televisie een bord spaghetti met een heerlijk glas rode wijn op! Het voelde geen eens stout, omdat het geen 2 bruine boterhammen met kaas en een glas melk waren. Het voelde bevrijdend!

Voelen dat ik zelf mijn mogelijkheden heb om te kiezen, iedere dag weer. Het voelde vernieuwend en het gaf mij een heerlijk moment van Genieten!

Om te kunnen kiezen moet je eerst beseffen dat je je eigen wereld creëert. En dus alle mogelijkheden en onmogelijkheden voor jezelf schept. Dit werkt naar mijn idee in alles door. In je relaties, in je werkzaamheden en in jouw eigen ontwikkeling. Na jaren van zelfstudie, onderwijs, coaching en wat al niet meer ontdek ik nog steeds overtuigingen in mijzelf. Overtuigingen in mijzelf die mij beperken in mijn ontwikkeling, die mij klein houden en angst laten voelen.

Juist in deze tijd van bijna verplicht naar binnen keren, kom ik er weer een paar tegen. En doordat ik mij bewust ben, kan ik kiezen de overtuiging om te buigen naar iets dat mij wel dient.

In mijn praktijk ga ik bijna altijd op zoek naar de beperkende gedachten en overtuigingen in iemand. En dat kan een opmerking uit het verleden zijn geweest, een gebaar of ervaring die ervoor zorgden dat je jezelf een beperkende overtuiging hebt opgelegd. Door deze op te sporen, aan het licht te brengen kan je bewust kiezen voor iets anders!

En of dit nu een lunch met spaghetti en rode wijn in Nederland is, terwijl het geen vakantie is. Of je komt erachter dat je jezelf veel liefde ontzegd door het jezelf niet waard te vinden. Of je bent ervan overtuigd dat ander werk voor jou niet is weggelegd …

Durf te geloven dat jij dingen anders kan gaan doen. Vandaag nog!

Zeg …wat komt er nu in jou op?

Lieve groet,

Arianne

www.praktijkhetlabyrinth.nl