5. Had ik mezelf maar wat meer geluk gegund

23 juli 2020 | 0 Reacties

Elke dag is een cadeautje en dat besef je des te meer wanneer je weet dat je dagen geteld zijn.
Wakker worden zonder pijn, naast je geliefde. Genieten van de vogelgeluiden, de krant op de mat en een wandeling in de natuur. Het is juist de eenvoud waar men van geniet.

Bij heftige gebeurtenissen in je leven, besef je vaak weer hoe kostbaar en kwetsbaar het leven is.
Je wordt even wakker geschud door de berichten die je krijgt; een ongeval, een ziekte, een brand of het plotseling overlijden van iemand in je omgeving. Je gaat het anders doen!

Maar .. na vrij korte tijd dender je weer door in en met jouw eigen leven. En lijk je de belangrijke levenslessen die je kreeg te vergeten.
Telkens weer krijgen wij de kans om het anders te gaan, het waardevoller voor jezelf te maken. Dit hoeft niet meteen ander werk, het stoppen van je relatie of het kopen van een huis te zijn.
Geluk zit hem juist ook in de kleine dingen. Meer tijd met jezelf en je geliefden doorbrengen. Echt contact maken, elkaar zien en horen.

Probeer ook eens wat meer te genieten van de weg die je gaat en alles wat je hierin tegenkomt. Het gaat in het leven niet (alleen) om de resultaten. Een doel stellen is prachtig en helpt om jezelf te ontwikkelen en verder te komen.
Maar juist dat wat je op je pad krijgt aangereikt zijn naar mijns inziens de pareltjes waar je de grootste lessen en het grootste geluk uit kunt halen.

Ik nodig jou uit om geluk te zien en te ervaren, iedere dag weer. Schijf eens op waar je dankbaar voor bent. Waar je blij van wordt.
Laat de overtuiging los dat je alleen maar met hard werken jouw doelen kunt bereiken. Het leven is niet bedoeld om het zwaar te hebben. Het is bedoeld om als ziel te groeien.
En te genieten van de aarde, de mensen om je heen en heb vooral jezelf lief!

Lieve groet,
Arianne