2. Had ik maar wat minder hard gewerkt

10 juni 2020 | 0 Reacties

In deze serie van de top 5 van spijtbetuigingen in de laatste fase gaat het vandaag over de balans tussen werk en privé. Wat mij betreft gaat het hier om twee zaken. Als eerste; aanwezig en beschikbaar zijn voor jezelf en als partner, ouder en als vriend/in.

Veelal werken wij om geld te verdienen zodat wij onze hypotheek of huur kunnen betalen en alle andere vaste lasten.
Ga nu eens kijken of al die uren (betaald en onbetaald) nodig zijn om te kunnen bestaan. Wat maak je bijvoorbeeld mee als vader van je kinderen wanneer je ’s ochtends vroeg vertrekt en ’s avonds weer binnenstapt? En moeders die zoveel regelen, naast hun werk. Hoeveel oprechte aandacht is er voor je kinderen?
Dan heb ik nog niet eens gehad over de zo belangrijke me-time…

Weet je nog; de vorige vakantie toen je verzuchtte; ‘wat is dit relax, kon dit altijd maar zo zijn’. Het is aan jou om te veranderen. En geloof en vertrouw op jezelf dat je het kunt veranderen.

Een vraag; wat heb je daadwerkelijk nodig om te kunnen leven? Wat is belangrijk voor jou?

Laten wij leren van hen die ons voorgingen; de generaties voor ons en zij die het leven moesten loslaten.
Je kunt op het einde van je leven terugkijken op mooie deals die je hebt gesloten of trots zijn op je grote klantenkring. En misschien laat je een groot bedrag na voor je kinderen en kleinkinderen. Heel prettig natuurlijk.

Waar het werkelijk om gaat is wie er om je heen staan; wat heb jij hen van jezelf gegeven? Wat heb je van jezelf laten zien?
Laat de liefde stromen die je voor hen voelt en heb tijd en aandacht voor de mensen om je heen. Kennen zij jou en ken jij hen?

Kinderen zijn groot voor je het weet. En ik pleit hier niet voor thuisblijfmoeders en vaders of acuut allemaal uren inleveren of banen opzeggen.
Wat belangrijk is is dat wanneer je samen bent met je partner, je kinderen of je vrienden om dan daadwerkelijk aanwezig te zijn. Telefoon aan de kant, laptop aan de kant. Er zijn.

Als tweede:
Doe iets waar je blij van wordt; doe wat jou het idee geeft dat je zinvol bezig bent. En dat kan voor jou iets heel anders zijn dan voor mij of iemand anders.
Het leven is naar mijns inziens te kort om je tijd te ‘verdoen’ met iets waar je niet blij van wordt. Sleep jezelf niet langer naar het werk dat je helemaal niet leuk vindt.
Ga op ontdekkingstocht en ga iets doen wat je met je hart kunt doen. Waar je jouw talenten kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen.
Hou jezelf niet tegen met allerlei overtuigingen en durf echt je dromen achterna te gaan.
Soms ben je door ‘gewoon’ je leven te leven zelfs je eigen dromen vergeten. Er zijn voldoende coaches die kunnen helpen in dit proces. Maar jij bent diegene die ja zegt op de verandering in je leven.

Je leeft nu! Ik wens dat jij je bewust wordt van wat er werkelijk toe doet in je leven.
Misschien lees je deze tekst en voegt dit niets toe omdat je je droomleven al leeft. Dat is fantastisch! Wees dan een inspiratiebron voor anderen.
En denk je na het lezen van bovenstaande; ‘Mmm, zij heeft een punt. Hoe zit ik hierin?’
Dan nodig ik je graag uit om hierover in gesprek te gaan met je partner, vrienden, collega’s. En voel je welkom om in mijn praktijk jouw droomleven te verhelderen en vorm te gaan geven.

Lieve groet, Arianne