Verwachtingen

27 maart 2024

Verwachtingen

Om 06.30 uur liepen wij zondagochtend gewapend met een verrekijker, dik ingepakt en met een rugzak met koffie en eten de Veluwe op.

Maar óók met de hoop en de verwachting heel veel dieren te spotten. Niet alleen herten, maar ook zwijnen, vossen en dassen.

Ik heb heel veel herten gezien. Maar …ik merkte dat ik meer wilde. Ik wilde ook de andere dieren zien en dat gebeurde niet. Ik voelde teleurstelling.

Al wandelend en speurend ging ik van binnen een proces aan. Ik heb niet alle dieren gezien die ik graag wilde. Ik heb inspanning geleverd om aan de voorwaarden te voldoen om de meeste kans te creëren om wild te spotten. Mijn invloed bleek beperkt.

En op een gegeven moment was ik erdoorheen. Was de teleurstelling verwerkt en kon ik genieten van wat wel was gelukt. Ik liep daar 2,5 uur lang zonder andere mensen te zien. De zon kwam op en de dauwdruppels op de bladeren en takken zorgden voor een magische wereld.  En ik was daar samen met mijn lief.

Herken je dit proces? Het vraagt wat van je om te zien wat er wél is, wat jou wél is gelukt.
Het gaat om positiviteit, optimisme, doorzettingsvermogen, creativiteit, flexibiliteit. Realistisch kijken naar waar je wél invloed op hebt.

Hoe ga jij met teleurstellingen om? Welke eigenschappen zet jij in?

Lieve groet, Arianne