Labyrint

Labyrint

[fusion_builder_column spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” type=”1_2″]Een labyrint is een kruisingsvrij, slingerend pad, dat de loper langs een aantal wendingen naar het centrum voert en weer terug naar buiten. Er zijn een aantal verschillende modellen van het labyrint. Ze hebben echter één ding gemeen: in tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft een labyrint een enkel pad dat de loper langs een aantal wendingen leidt naar het centrum en weer terug naar buiten. Veel mensen verwarren een labyrint met een doolhof. Echter, in een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.

Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten. Op weg naar binnen laat je los wat je achter je wilt laten: verdriet, boosheid, verwondingen, angst, wrok of schuldgevoel. Door die gevoelens te ervaren kun je ze loslaten of een plaats geven. Daardoor kun je ruimte maken voor nieuwe ervaringen en kom je dichterbij je eigen Bron.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” type=”1_2″]In de kern van het labyrint ontvang je: nieuwe inzichten, antwoorden, beelden of gevoelens van dankbaarheid, liefde en verwondering. Je intuïtie en de diepere lagen van je ziel gaan spreken. Er vinden transformaties plaats. Onderweg naar buiten overweeg je nog eens wat je gevonden hebt, laat het in je bewustzijn indalen en neem het mee in je dagelijkse leven.

Het labyrint kan meditatief gelopen worden, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel, als viering of met een intentie bijvoorbeeld voor de vrede. Ook kan een labyrint gelopen worden als afsluiting van je leven.

Een labyrintloop kan een verdiepende ervaring zijn bij een overgangsritueel. Het is dan een symbolisch pad dat je loopt. De weg kan symbool staan voor de fasen in je leven die je hebt doorlopen, bijvoorbeeld je jeugd, je leven als vruchtbare vrouw, je werk. Je loopt de weg naar de kern, of als je wilt loop je je levenspad zoals je het tot nu toe hebt gelopen met al z’n omwegen, kronkels en dwalingen, steeds weer terugvoerend naar je pad om tenslotte tot de kern, het moment van hier en nu, uit te komen.

De kernpunten in het lopen van het labyrint in de laatste fase zijn dan het door’lopen’ van je leven en het nemen van afscheid van dit leven.

Afhankelijk van je fysieke gesteldheid en je kracht,
kan er gekozen worden om:
[fusion_checklist icon=”” iconcolor=”#909F88″ circle=”no” circlecolor=”” size=”15px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=”fa-angle-right”]

zelf het labyrint te lopen

[/fusion_li_item]
[fusion_li_item icon=”fa-angle-right”]

in een rolstoel het labyrint te rijden

[/fusion_li_item]
[fusion_li_item icon=”fa-angle-right”]

een vingerlabyrint met de vingers te lopen

[/fusion_li_item][/fusion_checklist][/fusion_builder_column]

WhatsApp chat